W. van der Zwan BV - automatendraaiwerk

  Zoeken op de Site

 

Wij gebruiken cookies om te kijken of we onze site kunnen verbeteren.

 Miyano BNJ 42 SY en BNJ 51 SY
 

Met twee C assen, aangedreven gereedschappen, en uitgerus om gelijktijdig te bewerken aan hoofd- en overname spil is de Miyano BNJ - SY een zeer productieve draaiautomaat. Wij hebben er drie, eentje met maximake doorlaat van 42 mm, en twee waar maximaal 51 mm doorheen kan.

Bij deze  machines is op een beetje bijzondere manier de gelegenheid geschapen is om een produkt aan twee zijden te bewerken. Door de revolver met 'dubbelzijdig' gereedschap uit te rusten (een beitel of boor wijst naar de hoofdspil, en de andere naar de subspil) worden al sinds lange tijd produkten tweezijdig bewerkt. Maar dan kun je meestal maar één kant tegelijk bewerken. Behalve als het toevallig twee boorbewerkingen op het hart zijn. Door nu de subspil een onafhankelijke X beweging te geven, en deze op de beweging van de revolver (t.o.v. de hoofdspil) te superponeren, kan aan de beide zijden, binnen beperkingen, onafhankelijk van elkaar, verspaand worden. Het resultaat is een forse tijdwinst. 
Alleen, zo bijzonder is dit nu ook weer niet, want onze Cincom L16-6 en L20-7 doen dit al jaren bijna net zo.** 
Daarnaast is er voor de tweede spil ook nog een tweede revolver, zodat de twee spillen volledig onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Deze tweede revolver is wat beperkter dan de eerste. Maar die is met aangedreven gereedschappen en de mogelijkheid om in de Y as te bewegen dan ook heel erg compleet. 
 
**(de Cincom's hebben geen revolver, maar lineaire sledes, maar ook daarbij kan de beweging van de achterste gereedschap drager, die tevens de subspil draagt, op de beweging van de hoofdspil gesuperponeerd worden. Het verschil is dat er dan met twee gereedschappen aan de hoofspil gewerkt wordt). 
Onze Miyanos BNJ -  SYis uitgerust met:  
  • een overname spil 
  • volledig gestuurde C as op beide spillen 
  • een revolver met 12 posities, waarop, beide zijden geteld, meer dan 30 gereedschappen geplaatst kunnen worden.
  • Op 6 (BNJ 42) cq. 12 (BNJ 51)   posities is aangedreven gereedschap mogelijk. 
  • tweede revolver met 6 of 8 posities
  • Stangen laad inrichting (FMB Turbo). 
Een zeer geschikte machine voor korte produkten, zeker als er symetrisch  (voor en achter) aan bewerkt moet worden. 
 
Het voordeel van een draai automaat met twee spillen, met ieder hun eigen revolver, is moeilijk uit te leggen, een filmpje laat deze draaimachine aan het werk zien: 
 
 

Een draaiwerkstukje met platte kanten en een schroefdraad gat dwars

 

Tweezijdig bewerk, en met dwarsgaten,