W. van der Zwan BV - automatendraaiwerk

  Zoeken op de Site

 

Wij gebruiken cookies om te kijken of we onze site kunnen verbeteren.

   Cincom A20 7, K16 7  en L20 7

Onze eerste CNC langsdraaier was een Citizen L16 6. En daar zijn er nog 2 bijgekomen, maar dan in de 20 mm uitvoering. De latere L-machines  hebben meer vermogen, meer gereedschappen, en hogere snelheden. Na meer dan 20 jaar trouwe dienst is onze eerste L16 vervangen door een A20-7.

De A20 is een ‘simpele’ machine, maar een wonder van techniek naast zijn voorgangers. Beide spindels hebben meer vermogen, er zijn aangedreven gereedschap spindels voor onafhankelijke bewerking van de afsteekzijde, en beide spindels hebben en volledig gestuurde C-as. Een voordelige, snelle, en zoals alle Citizens, betrouwbare machine. Voor (lang)draaidelen tot 20 mm diameter.  

 

Een video van de A20-7 :

Voor complexere kleine delen hebben wij o.a. ok een  Citizen K16 7. Deze machine heeft meer gereedschappen en dus meer mogelijkheden dan onze L-en, dat is een kwestie van voortschrijdende techniek. En als extra hulpmiddel hebben wij er een hogedruk koelmiddelpomp bij laten zetten. Dit geeft een betere spaanbeheersing. En dus kortere stuktijden, en langere standtijd van het gereedschap. Ook langspanige materialen zijn nu beter bewerkbaar, omdat de krullen als het ware weggespoten worden voor zij zich om het produkt kunnen wikkelen. Het is niet zo dat dan opeens alles kan, maar er kan wel veel meer.   
Hieronder eerst een video over deze handige kleine machine, en daaronder wat voorbeelden van producten die wij zelf met deze langdraai automaten gemaakt hebben.
 
  
 

Een eenvoudig langdraai product, maar met een leuk detail (als u de muis over het plaatje beweegt draait het naar voren).