W. van der Zwan BV - automatendraaiwerk

  Zoeken op de Site

 

Wij gebruiken cookies om te kijken of we onze site kunnen verbeteren.

 Wat wij doen 
 
Ons hoofddoel is U goed van dienst te zijn.
 
Wij richten steeds op compleet bewerking. 
Het ideaal is om het product zo vanaf de machine in de  verpakking te doen. Minder handen aan het werk betekent kortere doorlooptijd, minder foutkans, en lagere productiekosten.
Zo waren wij het eerste toeleverancier waar de Citizen Cincom L16-6 kwam te staan. Dit was de eerste kleine langdraai machine met overname spil en aangedreven gereedschappen en een Y-as voor dwars bewerkingen. Er vroeg bij zijn met nieuwe ontwikkelingen overkomt ons wel vaker. Zo hadden wij de eerste Manurhin K'MX 26 met een Fanuc besturing, wat uiteindelijk zo'n beetje de norm werd. En de tweede Boley BC42X2, een heleboel bewerkingscapaciteit op een klein oppervlak. En eind 2006 kwam bij ons de allereerste Citizen Cincom K16  in Nederland, een verdere doorontwikkeling van het concept dat ook  al aan de L16 6 ten grondslag lag. Nieuw aan deze machine zijn de dubbele posities voor axiale bewerkingen op de beide kopse zijden van het product. En in 2007 kochten wij de tweede Miyano BNJ machine van Nederland (je kunt niet altijd de eerste zijn). Deze machine heeft, met verve, onze Boley BC42 X2 opgevolgd. Deze Miyano BNJ42 (en zijn grotere zussen, de BNJ51-3 en BNJ51-6)  hebben ieder o.a. een gestuurde Y-as. Bij freesmachines normaal, bij een draaimachine (en dat is het) nog steeds een beetje bijzonder.
 
Alle CNC-draaiautomaten zijn via een netwerk met de centrale opslag van de CNC programmas verbonden. Zodat een programma, wanneer het eenmaal gedraaid heeft een volgende keer makkelijk hergebruikt (of verder verbeterd) kan worden.

Onze werkzaamheden, en de beperkingen daaraan, laten zich op verschillende manieren beschrijven :
   
 

automatendraaiwerk is veelzijdig draaiwerk (van twee kanten gedraaid, dwarsgaten gebeurd, zeskant gefreesd op de draaiautomaat)